Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden een nieuw product/dienst lanceren onze naamsbekendheid vergroten

Interview en panel bij Marktdag Volmachten

Het Louwman Museum in Den Haag was het fraaie decor van de Marktdag Volmachten 2019. Een middag gezamenlijk georganiseerd door de NVGA en het Verbond van Verzekeraars. Twee koepels die het niet altijd op alle dossiers volledig met elkaar eens zijn. Derhalve was een kritisch maar prettig gesprekspartner gevraagd, met gevoel voor de verhoudingen in de bedrijfstak.

Aan Henri Drost de taak om de plenaire gesprekken van de Marktdag Volmachten in goede banen te leiden. Dat deed hij voor een met 350 mensen volledig gevulde theaterzaal van het Louwman Museum. De aftrap bestond uit een interview met Ron Gardeniers (voorzitter NVGA) en Richard Weurding (Verbond van Verzekeraars). Thema's die de revue passeerden: rendement, capaciteit, concurrentie, beloning, data (kwaliteit én eigendom), innovatie en technologie.

Later volgde een discussie over deze thema's tussen een zeskoppig panel. Namens de verzekeraars Adéle Jeuken (a.s.r.), Jaap de Louw (Avéro Achmea) en Maurice Wagenaar (NN) en namens de volmachtbedrijven André Vendrig (Verheul), Michael de Nijs (Voogd & Voogd) en Valentina Visser (Helviass). Na het kraken van enkele noten werd de urgentie van het thema van de dag onderstreept en omarmd: 'Samen vooruit!'