Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden

Nieuws

08-05-2024

5 AI-tools om eens uit te proberen (en nee, ChatGPT zit er niet bij)

Voor FFP-magazine Plan maakte ik onlangs een dossier over de future proof financial. Ik ging hiervoor met diverse experts in gesprek en pelde het begrip helemaal af. Een van de aspecten waar men het over eens leek, was dat je moet leren werken met AI. En dus ging ik op onderzoek uit. Een verslag van de totstandkoming van dit Dossier plús een lijstje met handige AI-tools.

20-02-2024

Adviespocket 2024 rolt van de persen

Waarom zou je anno 2024 nog een fysiek naslagwerk bij meer dan 6000 adviseurs afleveren? Dat kan toch ook digitaal? Zeker, dat kan. Maar het is de overtuiging van Oostdam & Partners dat het niet verkeerd is om op een aantal momenten een tastbaar bewijs van je ‘lidmaatschap/abonnement/aansluiting’ bij je beroepsorganisatie te ontvangen, te voelen, te ruiken en te ervaren. 

14-02-2024

Marketingcommunicatie-strategie 2024 voor vermogensbeheerder

‘Wij willen groei realiseren via het intermediaire advieskanaal’. Met die ambitie meldde een vermogensbeheerder zich bij Oostdam & Partners. Wij maakten voor onze nieuwe opdrachtgever eerst de intermediaire markt inzichtelijk (kengetallen, doelgroepen, relevante marktontwikkelingen) om vervolgens een concreet plan van aanpak op te stellen voor 2024

06-02-2024

Oostdam & Partners sluit succesvolle editie SEH College Tour af

De SEH College Tour is inmiddels niet meer weg te denken uit het portfolio van SEH. Het in coronatijd door Oostdam & Partners ontwikkelde concept – van op maat gemaakte online-uitzendingen – wordt door financieel/hypotheekadviseurs zeer op waarde geschat.

25-10-2023

Online scan bijna 10.000 keer ingevuld

Drie maanden geleden lanceerden we op LevenWonen de Financiele Toekomstscan. Door slechts enkele vragen te beantwoorden konden consumenten daarmee een beeld krijgen van hun financiele situatie. In de korte tijd dat de scan online stond, is het bijna 10.000 keer ingevuld.

12-09-2023

Videoproductie en Beach BBQ voor OvFD

Ondergaande zon, Dolf Jansen en honderd gasten uit de financiële sector. Dat was de setting van de OvFD Beach BBQ. Gezamenlijk werd vooruitgeblikt op de toekomst van hypotheekadvies. Met twee vingers onder de kin en een glimlach. Want er mocht ook gelachen worden. Concept, communicatie en projectorganisatie waren in handen van O&P.
 

08-06-2023

Oostdam voor één keer festivaldirecteur

Dit jaar organiseerden we in opdracht van SEH een uitgebreid festival. Sportief, inhoudelijk en afwisselend. Met onder andere Pieter van den Hoogenband, Leontien van Moorsel, Marieke Blom, Michiel Meijer en Rob Timmermans. De locatie was uiteraard geheel in stijl.

12-04-2023

Zo organiseren wij een congres met een wetenschappelijk tintje

Toen Stichting Federatie Financieel Planners (FFP) ons vroeg om voor het jaarlijkse FFP Forum een nieuw concept te bedenken, zijn we vol enthousiasme aan de slag gegaan. Het resultaat: een evenement met lezingen op het kruispunt van wetenschap en humor, workshops met interactieve werkvormen en een zaal vol tevreden gezichten.

14-02-2023

Van moodboardsessie tot restyle gerenommeerd magazine

Magazine Erkend is een bekend fenomeen onder de Erkend Financieel Adviseurs. Al bijna 25 jaar verschijnt het vakblad bij de aangesloten adviseurs van SEH. Dit jaar vonden we het tijd voor een restyle, mét aandacht voor de ecologische voetafdruk.

13-12-2022

‘Live vanuit de studio in Hilversum’

In november is Tom Oude Avenhuis verkozen tot Financieel Planner van het Jaar 2023. Dat gebeurde tijdens een live-uitzending vanuit het instituut Beeld & Geluid in Hilversum. Mede geregisseerd door én gepresenteerd door Oostdam & Partners en fraai in beeld gebracht door Webinars.nu.

30-11-2022

Najaarseditie magazine Plan is uit!

Breng twee vakgenoten samen die elkaar niet kennen en laat hen al wandelend in gesprek gaan. Het resultaat? Een mooi artikel over twee bevlogen financieel planners. De cover zegt alles. Afgelopen week viel het magazine Plan bij ruim 3.000 Certified Financial Planners op de mat. Uitgegeven door beroepsorganisatie FFP, geproduceerd door Oostdam & Partners.

10-08-2022

Adviseurs kijken graag naar SEH College Tour

De SEH College Tour realiseert ook in haar derde jaargang mooie kijkcijfers. Gemiddeld kijken circa 300 Erkend Financieel Adviseurs live naar een uitzending. Nog eens 500 adviseurs kijken de uitzendingen ‘on demand’ terug.

05-05-2022

Mooie beelden van het FFP Jubileumcongres

Het wow-gevoel was volop aanwezig - zelfs bij ons als organisatoren. Met positieve reacties, inspirerende sprekers en een uitgelaten sfeer kijken we terug op een zeer geslaagd FFP Jubileumcongres.

21-04-2022

Wat heeft zo’n succesvolle campagne eigenlijk voor zin?

“Hoe krijgen jullie het weer voor elkaar?” en “Hebben jullie bij Oostdam & Partners soms een zesde zintuig?” Het ‘overkomt’ ons en onze klanten niet zelden: we lanceren een campagne en prompt is er een ontwikkeling gaande waardoor die campagne in no time hyperactueel wordt en dus als een tierelier gaat draaien. En dan krijg je dergelijke egostrelende vragen. Een succesvolle campagne is natuurlijk gaaf. Maar wanneer komt de vervolgstap? Wat voegt het nou echt toe?

01-03-2022

Een pocket vol adviestips

Circa 7.500 adviseurs hebben eind februari de SEH Adviespocket 2022 ontvangen. In een handzaam formaat treffen deze adviseurs een overzicht aan van de meest actuele en relevante thema’s voor de (hypotheek)adviespraktijk.

24-02-2022

Bomen planten voor een gezonde toekomst

Over 8 jaar moet er maar liefst 10% meer bos in ons land zijn. Hoe kunnen we daaraan bijdragen?

13-01-2022

2021 was een bijzonder jaar

2021 was weer een bijzonder jaar. Hoe blijf je zichtbaar en houd je verbinding met je leden als je elkaar nog steeds niet kunt ontmoeten? Dat is een uitdaging voor veel (beroeps)organisaties. Voor een aantal opdrachtgevers mochten we mooie online-producties maken. Wij presenteren je een klein boeketje- ‘quote Mathijs van Nieuwkerk’.

22-12-2021

Provisieterminatie

Afgaande op de berichten in de vakmedia houdt het onderwerp ‘actieve provisietransparantie’ de gemoederen binnen de financiële dienstverlening nogal bezig. In alle discussies zitten de intermediaire belangenbehartigers weer eens ouderwets in het defensief en lijkt het vertrouwen in eigen kracht ver te zoeken. Kan dat niet anders?

16-12-2021

Bijzondere gesprekken met Financieel Planners van het Jaar

In 2021 viert FFP 25 jaar gecertificeerde financiële planning in Nederland. Tegen die achtergrond zijn we op bezoek gegaan bij zes dragers van de eretitel ‘Financieel Planner van het Jaar’. Zes bijzondere video-portretten zijn daar het fraaie resultaat van.

03-12-2021

“Help, het papier is op.”

3 tips in tijden van papiercrisis
En toen ging de telefoon. Onze drukker, met de mededeling dat er geen papier was. Kon nog wel een paar weken duren. Maar die paar weken hadden we niet. Het magazine moest immers ruim vóór het congres bij de leden op de mat vallen. Konden ze niet bij een andere leverancier papier bestellen? En daar zat nou net de crux. Het papier was gewoon op. Wereldwijd tekort. Maar wat doe je als je niet kunt wachten?

30-11-2021

Jubileummagazine voor FFP

Maar liefst 52 pagina’s telt het FFP Jubileummagazine dat afgelopen week bij ruim 3.000 leden op de mat viel. Een magazine ter ere van het 25-jarig bestaan van FFP en ter aankondiging van het FFP Congres. 

11-11-2021

Wie heeft de langste?

Over anderhalve maand treedt naar alle waarschijnlijkheid het vrouwenquotum in werking. Ik heb dat altijd een ongemakkelijk onderwerp gevonden. Ik zag altijd graag een wereld waarin alle groepen van de samenleving, dus ook vrouwen, goed vertegenwoordigd zijn. Maar een wettelijke verankering, dát ging me te ver. Totdat ik onlangs weer even aan de ‘oude wereld’ mocht ruiken. De oude financiële wereld, welteverstaan. Is vrijblijvendheid voor deze sector wel voldoende?

02-11-2021

De persoonlijk adviseur is een bedreigde soort

Een beetje intermediairbedrijf in de financiële dienstverlening is in staat marges te realiseren van 10% tot wel 25%. Dat zijn percentages waar grote beleggers warm van worden. Dit verklaart waarom private-equityfondsen zo actief zijn in de Nederlandse markt. Vrijwel elke dag vindt er wel een bedrijfsovername plaats.

24-09-2021

Campagne om financiële struisvogels te activeren is nu al een succes!

Als mensen nadenken over hun financiën, is dat vaak gekoppeld aan een dure aankoop. Over werkloos of ziek worden denkt amper iemand na, laat staan over een eventuele scheiding. Een uitdaging voor de Erkend Financieel Adviseur dus, om zulke thema’s bij klanten tussen de oren te krijgen. Daar helpen we ze een handje bij. Met de Financiële StruisvogelScan.

01-09-2021

16 jaar Oostdam & Partners

September 2005: er was nog geen iPhone, geen Twitter, geen Whatsapp en Facebook heette nog The Facebook. September 2021: soms zou je willen dat er geen …. Juist ja. In een tijdspanne van 16 jaar is de wereld onherkenbaar veranderd. En is het voor iedereen aanpoten om de ontwikkelingen bij te benen. 

27-08-2021

In actie voor meer bomen!

Over 8 jaar moet er maar liefst 10% meer bos in ons land zijn. Hoe kunnen we daaraan bijdragen? En hoe zorgen we ervoor dat zoveel mogelijk mensen meedoen? Voor onze opdrachtgever FFP hebben we een campagne bedacht om hun 25e verjaardag te vieren: de FFP Bomenactie. Een crowdfundcampagne die we samen met Staatsbosbeheer uitvoeren. Doe ook mee en doneer!

27-07-2021

Mooie cijfers voor tv-seizoen SEH College Tour

15 uitzendingen. 26 gasten. Live. Dat is in een notendop de SEH College Tour. Een concept ontwikkeld door Oostdam & Partners, en geproduceerd in samenwerking met WaltWonderSchmidt.

09-06-2021

De honderd belangrijkste personen in de financiële adviessector

Voor de tweede maal vindt publicatie plaats van de top 100 belangrijkste spelers in de financiële adviessector. Het overzicht is samengesteld door het Ratinginstituut Financiële Dienstverlening (RiFD), in samenwerking met Oostdam & Partners.

11-03-2021

15 live-uitzendingen voor Erkend financieel adviseurs

De website is live en de eerste tickets zijn besteld: SEH College Tour 2021 is een feit. Drie maanden lang maken we elke donderdag een live uitzending met experts uit de financiële sector en de woningmarkt. 

12-02-2021

Miljoenste bezoeker op consumentenplatform LevenWonen.nl

In het jaar 2020 leken wetmatigheden niet meer te gelden. Ondanks de crisis vonden er bijzonder veel hypotheektransacties plaats. Consumenten hadden een grote behoefte aan informatie over leef- en woongerelateerde thema’s. Door daar slim op in te spelen bereikten we een mooie mijlpaal met de website LevenWonen.nl: één miljoen bezoekers in nog geen twee jaar tijd. 

21-01-2021

Zo maak je magazines anno 2021

Vol aan. Zo startte voor O&P het jaar 2021. Met diverse advies- en conceptontwikkelingstrajecten. Met het maken  van een fysiek magazine. En met de productie van een online, interactief magazine. Ons eigen magazine welteverstaan, waarin we terugblikken op communicatie in de financiële sector in  2020. 

17-11-2020

Primeur: kwaliteitsrating voor financiële dienstverleners

Oostdam & Partners werkt sinds 2019 samen met het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners. RIFD beschikt over een schat aan data over de adviesmarkt. Oostdam & Partners biedt ondersteuning bij de duiding en communicatie ervan. Het jongste product van die samenwerking is een primeur in de financiële dienstverlening: kwaliteitsratings per kantoor.

11-11-2020

Echtscheidingsadviseurs live in de studiebanken

Hoe steek je als keurmerk boven het online maaiveld uit? Hoe bied je toch die kennis aan je leden in een tijd waarin professionals overspoeld lijken te worden door webinars? Voor onze opdrachtgever RFEA, het register voor financiële echtscheidingsadviseurs, ontwikkelden we een concept dat smaakt naar meer: een live tv-uitzending voor een afgebakende doelgroep.

04-10-2020

SEH KennisWeken: webinars-next-level

SEH houdt dit najaar de SEH KennisWeken: een reeks uitzendingen over onderwerpen die hypotheekadviseurs dagelijks in hun praktijk tegenkomen. De sessies werden met een professionele cameraploeg opgenomen in het Singer-theater in Laren. Met Oostdam & Partners als conceptontwikkelaar, regisseur en uitvoerder.

23-09-2020

Henri Drost interviewt Klaas Knot

Samen met een cameraploeg trok O&P-adviseur Henri Drost onlangs naar de tijdelijk hoofdzetel van De Nederlandsche Bank aan het Amstelplein in Amsterdam. Daar had hij een vraaggesprek met DNB-president Klaas Knot. Het video-interview is onderdeel van een digitaal magazine.

03-07-2020

Rapport over overnames in de intermediair adviesmarkt

Elke maand vinden er zo’n twintig overnames plaats van kantoren die zijn gespecialiseerd in financieel advies. In 2019 was met overnames en participaties in de intermediaire adviesmarkt aan waarde bijna € 665 miljoen gemoeid. Private-equityfondsen én verzekeraars spelen hierin een hoofdrol.

15-05-2020

Groei en schaalvergroting in intermediaire adviesmarkt

De schaalvergroting in de adviesmarkt zet door. Het aantal kantoren dat zich bezighoudt met advies en bemiddeling in financiële producten, zoals verzekeringen en hypotheken, neemt nog steeds af. Tegelijkertijd is het aantal banen in de intermediaire adviesmarkt vorig jaar met 550 gestegen tot meer dan 29.000. Groei is er vooral bij de grote kantoren.
 

14-05-2020

Coronacrisis raakt pensioenkantoren

Driekwart van de pensioenadvieskantoren verwacht een dalende omzet in het tweede kwartaal van 2020. Dat is een van de uitkomsten van een enquête die Oostdam & Partners in april hield onder de leden van beroepsorganisatie Pensioenorde.

07-04-2020

Consument vindt weg naar LevenWonen.nl

De campagne LevenWonen brengt het keurmerk Erkend Financieel Adviseur beter onder de aandacht van consumenten. In 2019, het debuutjaar van de campagne, vonden bijna 430.000 mensen hun weg naar de website LevenWonen.nl.

10-03-2020

Tips voor de adviespraktijk

Een uitgave vol handige tips voor de adviespraktijk. Dat is de SEH Adviespocket 2020. Zo’n 7.500 Erkend Financieel Adviseurs ontvangen het boekje in handig pocketformaat.

20-11-2019

Honderd belangrijkste personen in financiële adviessector

De Top 100 laat zien welke personen de grootste belangen vertegenwoordigen in de intermediaire adviesmarkt.

05-11-2019

Magazine duikt op in heel Nederland

Het LevenWonen Magazine is in november bij 66.000 huishoudens op de deurmat gevallen.

22-10-2019

Hoge waardering van bezoekers FFP Congres 2019

Op donderdag 10 oktober 2019 kwamen bijna duizend financiële planners naar het NBC in Nieuwegein.

13-08-2019

Oostdam & Partners haalt Suzanne Wijers binnen

Suzanne Wijers helpt bedrijven die zichzelf willen (her)positioneren, een nieuwe dienst in de markt willen zetten of een prikkelende campagne willen lanceren.

16-07-2019

Actuele cijfers over de intermediaire adviesmarkt

In samenwerking met het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) brengt Oostdam & Partners periodiek de markt voor financiële dienstverlening in kaart.

10-04-2019

Interview en panel bij Marktdag Volmachten

Aan Henri Drost de taak om de plenaire gesprekken van de Marktdag Volmachten in goede banen te leiden. Dat deed hij voor een met 350 mensen volledig gevulde theaterzaal van het Louwman Museum.

20-03-2019

SEH Lentecongres 2019: No time to waste!

Op de eerste lentedag van 2019 vond het SEH Lentecongres 2019 plaats. Het congresthema ‘No time to waste!’ appelleerde aan twee belangrijke ontwikkelingen: energiezuinig wonen en de door technologie gevoede efficiencyslag in het adviesproces.

01-03-2019

Keurmerk RFEA in beeld bij consument

Dat je met een relatief beperkt budget mooie resultaten kunt behalen, bewijst de consumentencampagne van RFEA. Het keurmerk Register Financieel Echtscheidingsadviseur komt online bij de doelgroepen veel in beeld.

24-01-2019

Strategisch beleidsplan voor Pensioenorde

De Nederlandse Orde van Pensioendeskundigen (NOPD) en het Register Pensioenadviseurs (RPA) keken al jaren naar mogelijkheden om hun krachten te bundelen. In het najaar van 2018 werd aan Oostdam & Partners gevraagd om daarover een advies uit te brengen.

16-01-2019

Blog over de nieuwe vakman: verkoopadviseur

De zich snel doorontwikkelende technologie zal veel impact hebben op het werk van de mens. Er bestaan talloze lijstjes met beroepen die zullen verdwijnen door de opmars van de robot. Maar gelukkig, er komt veel moois voor terug. Zo is ons ministerie van Financiën al druk doende om nieuwe beroepen uit te vinden.

28-11-2018

Vijftigste nieuwsbrief voor Hiscox Nederland

In 2018 verscheen alweer de vijftigste editie van de digitale nieuwsbrief Hiscox Insight.

31-10-2018

Chantal van Oijen nieuw gezicht projectmanagement Oostdam & Partners

Op 1 november treedt Chantal van Oijen (28) in dienst bij Oostdam & Partners als projectmanager Events & Communicatie. 

05-10-2018

Automatisering dringt diep door in adviesproces

De automatisering gaat diep doordringen in het adviesproces van financieel planners. Als gevolg daarvan zal het adviestraject minder tijd in beslag gaan nemen dan nu het geval is. 

20-04-2018

Staande ovatie en zomers weer op Papendal

Na een plus van 25% in 2017 is het bezoekersaantal van het SEH-congres in 2018 verder opgelopen. 

30-03-2018

LevenWonen wijst consument op Erkend adviseur

SEH wil de toegevoegde waarde van de Erkend Financieel Adviseur duurzaam positioneren bij consumenten. Oostdam & Partners bedacht, samen met Essenso, de campagne LevenWonen.

12-02-2018

Onafhankelijk advies serieus oppakken

Toezichthouder AFM zou moeten afdwingen dat klanten (die zich laten bijstaan door een adviseur) vrije toegang krijgen tot financiële producten. 

15-01-2018

Lezers content met vakblad Erkend

SEH, de keurmerkorganisatie voor meer dan 9.000 Erkend Financieel Adviseurs en Erkend Hypotheekadviseurs, geeft het vakblad Erkend uit. 

05-01-2018

Silvia Janssen verlaat Oostdam & Partners

Silvia Janssen heeft per 1 januari 2018 afscheid genomen van Oostdam & Partners. De econoom en complianceprofessional blijft vanuit haar nieuwe bedrijf Onkar Compliance wel nauw met ons samenwerken.

02-10-2017

Nieuw: de zorgplichtquiz!

Veel financiële dienstverleners dreigen vast te lopen in zorgplicht.

25-09-2017

Henri Drost dagvoorzitter Kickoffdagen DAK

Vernieuwen en versnellen tijdens de Kickoffdagen van coöperatie DAK. Als branchekenner en gespreksleider begeleidde Henri Drost de drukbezochte relatie-events van DAK.

03-07-2017

Provisie 2.0: diskwalificatie van een beroepsgroep

Het grote complot

25-06-2017

Oostdam & Partners helpt adviseurs op weg met ‘Compliance To Go’

De conclusie van de door VVP georganiseerde Dag van het Topadvies is dat compliance niet stimuleert tot betere klantzorg maar het vooral in de weg zit. Dat kan en moet anders, vindt compliance-adviseur Silvia Janssen, op 21 juni spreker en debatdeelnemer op de ‘topadviesdag’.

08-05-2017

Compliance vraagt geen controle maar communicatie

De Wft kent regels voor goed bestuur. In vakblad VVP vertaalt Silvia Janssen de (nieuwe) regels naar de adviespraktijk.

30-03-2017

Volle zaal geniet van mooi SEH Lentecongres 2017

Met opnieuw een dikke plus van 25% in het bezoekersaantal was het SEH Lentecongres zeer succesvol. Ruim 700 Erkend adviseurs genoten van een gevarieerd programma.

12-02-2017

Kennis en ervaringen delen in DAK Ondernemerssessies

Voor leden van de coöperatie DAK zetten wij in 2015 en 2016 een reeks Ondernemerssessies op. Hoofddoel van de bijeenkomsten was kennis en ervaringen delen.

10-02-2017

Tarief hypotheekadvies licht omhoog

De hypotheekadviesprijs is afgelopen jaar licht toegenomen. In 2016 was het gemiddelde hypotheekadviestarief volgens Erkend adviseurs €2.145, in lijn met cijfers die toezichthouder AFM (op basis van haar Marktmonitor) publiceert.

23-01-2017

Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs (NVIA) besteedt secretariaat uit

Het secretariaat van de NVIA, de Nederlandse Vereniging van Inkomensadviseurs, ligt per 1 februari 2017 in handen van bureau Oostdam & Partners uit Nijmegen. Het betreft de secretariële werkzaamheden van zowel de Stichting Certificering NVIA als van de vereniging.

20-01-2017

Klant krijgt meer informatie door EU-richtlijn verzekeringsdistributie

Exact één jaar geleden, op 20 januari 2016, zag de Europese richtlijn verzekeringsdistributie het licht. De regelgeving geldt in Nederland vanaf 23 februari 2018.

15-12-2016

Erkend, hét vakblad voor Financieel Adviseurs

SEH, de keurmerkorganisatie voor ongeveer 10.000 Erkend Financieel Adviseur, geeft het vakblad Erkend uit. De laatste jaren onder eindredactie van Oostdam & Partners.

14-11-2016

Markt leert CTS IT steeds beter kennen

CTS IT Softwareontwikkeling is een snel groeiende onderneming in de volmachtmarkt. Aan de bekendheid van naam en software (AWI) draagt Oostdam & Partners kleine steentjes bij.

17-10-2016

‘Omarm fintech in toekomst financiële planning’

Circa duizend deelnemers en dertig congrespartners zorgden op 6 oktober voor een bijzondere jubileumeditie van het FFP Congres.

10-10-2016

Verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar 2016

Voor de vierde keer heeft de FFP, de beroepsorganisatie van gecertificeerd financieel planners in Nederland, de verkiezing FFP Financieel Planner van het Jaar georganiseerd. 

27-06-2016

Video’s over social media

Elk kwartaal verzorgt Oostdam & Partners voor de coöperatie DAK zogeheten Ondernemerssessies

15-06-2016

SEH congres 2016: Het nieuwe normaal

Goed gevulde zalen, een uitstekende sfeer, veel bedrijvigheid en de nodige humor kenmerken de achtste editie van SEH congres 2016. 

13-06-2016

Nieuwe website Register Financieel Echtscheidingsadviseurs (RFEA)

Voor RFEA, de beroepsorganisatie van financieel echtscheidingsadviseurs, heeft Oostdam & Partners als onderdeel van de nieuwe communicatiestrategie, een volledige nieuwe website ontwikkeld in samenwerking met internetbedrijf Essenso.

04-05-2016

Henri Drost schrijft boek over brandschade

Henri Drost, adviseur van Oostdam & Partners, heeft een boek geschreven over een grote brand bij Moderna Textielservice.

16-12-2015

Beleidsplan 2020 voor Vrieling Adviesgroep

Vrieling Adviesgroep is een grote financiële dienstverlener in het oosten van ons land. Vanuit Hardenberg en Dedemsvaart zijn meer dan honderd medewerkers actief voor de onderneming. De directie stelt om de vijf jaar een nieuw beleidsplan vast voor het familiebedrijf.

29-10-2015

Prijsvrijheid voor de hypotheekadviseur

De wettelijke beloningsregels werken verstikkend voor hypotheekadviseurs.

27-10-2015

Productinnovatie: Claudia de Breij-verzekering

In zijn laatste blog van 2015 op de website DelaMetElkaar lanceert onze adviseur Henri Drost een nieuw productidee: een Claudia de Breij-verzekering.

21-10-2015

Na twee jaar kwart DVD's niet online beschikbaar

Bijna een kwart van de financiële dienstverleners heeft, twee jaar na de wettelijke verplichtstelling, nog geen dienstverleningsdocument (DVD) beschikbaar op de eigen website. Dat is één van de uitkomsten van het derde onderzoek van Oostdam & Partners naar het gebruik van het DVD in de praktijk.

01-07-2015

Samenwerkingsovereenkomsten vanuit economisch perspectief

De branche is volop in de weer met samenwerkingsovereenkomsten. Maar vrijwel niemand slaagt erin het klantbelang goed te concretiseren.

15-06-2015

Stuur een klant niet zomaar weg

In haar recente column adviseert Silvia Janssen financieel adviseurs over een zorgvuldig exitbeleid.

30-04-2015

Het grote voordeel van samenwerken

In gezamenlijkheid kom je tot betere resultaten. Dat stelt adviseur Ton van Hooft in de rubriek 4Klank van vakblad VVP. Hij is een warm pleitbezorger van meer samenwerking binnen de intermediaire branche. Als expliciet voorbeeld noemt Van Hooft de Raadsessies van Oostdam & Partners.

14-01-2015

Hoe je service-abonnementen compliant maakt

Voor het Vakblad van Erkend Hypotheekadviseurs schreef Silvia Janssen een afsluitende column. Door de mismatch bij service-abonnementen bij hypotheekadviseurs te duiden, helpt zij de financieel adviseur op weg met een betere compliancy. In de column staan verschillende voorbeelden over hoe het niet moet.

03-12-2014

Check je compliance (column)

Columnist Silvia Janssen daagt de financieel adviseur uit om na te denken over hoe goed zijn compliance is georganiseerd. 

25-11-2014

Abonnementsgelden vormen 10% van omzet financiële dienstverleners

Bij financiële dienstverleners bestaat op dit moment zo’n 10% van de inkomsten uit abonnementsgelden. De komende vijf jaar zal dit omzetaandeel toenemen tot een derde. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Oostdam & Partners.

12-06-2014

Oostdam & Partners stelt checklist serviceabonnementen op

12-05-2014

DVD-onderzoek Oostdam & Partners voorjaar 2014

Financiële dienstverleners vergelijken meestal een beperkt aantal producten, als zij voor hun klanten naar een passende propositie zoeken

21-11-2013

Oostdam & Partners onderzoekt: het DVD in de praktijk

Oostdam & Partners heeft het gebruik van het dienstverleningsdocument (DVD) in de praktijk onderzocht.

afbeelding

Meer dan duizend bezoekers op FFP Congres 2018

Vanaf 2011 is de organisatie van het FFP Congres toevertrouwd aan Oostdam & Partners. Het jaarevent voor financieel planners in Nederland heeft in die jaren een mooie groei laten zien.