Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden een nieuw product/dienst lanceren onze naamsbekendheid vergroten

Rapport over overnames in de intermediair adviesmarkt

Elke maand vinden er zo’n twintig overnames plaats van kantoren die zijn gespecialiseerd in financieel advies. In 2019 was met overnames en participaties in de intermediaire adviesmarkt aan waarde bijna € 665 miljoen gemoeid. Private-equityfondsen én verzekeraars spelen hierin een hoofdrol.

Dit zijn gegevens uit de Overnamemonitor, die BHB Dullemond in samenwerking met het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RiFD) heeft opgesteld. Beide organisaties schakelden Oostdam & Partners in voor een deskundige blik op het door hen opgestelde rapport. Uiteraard wilden zij met hun publicatie een zo groot mogelijk publiek bereiken. Een sterk persbericht en goede mediacontacten helpen daarbij. Ook daarin was er dus een rol voor ons weggelegd.

De Overnamemonitor geeft een overzicht van alle overnames en participaties in de intermediaire adviessector, verdeeld naar soort overname, waarde van de transactie en provincie. Het rapport is te downloaden vanaf de website van zowel BHB Dullemond als die van het RiFD.