Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden een nieuw product/dienst lanceren onze naamsbekendheid vergroten

Samenwerkingsovereenkomsten vanuit economisch perspectief

De branche is volop in de weer met samenwerkingsovereenkomsten. Maar vrijwel niemand slaagt erin het klantbelang goed te concretiseren. Silvia Janssen pleit in het magazine am: voor een economisch perspectief en minder juristerij. In het artikel legt de adviseur van Oostdam & Partners uit dit leidt tot betere afspraken.

Een herziene samenwerkingsovereenkomst (swo) is onvoldoende, zegt Silvia Janssen. “De nieuwe wereld vraagt om fundamentele veranderingen en een andere wijze van denken. Wat is de intentie bij het maken van afspraken tussen aanbieder en adviseur? Juridisch indekken of economisch waarde toevoegen aan de distributieketen en de klant?”

Vanuit een economisch perspectief analyseert Silvia actuele onderwerpen in de swo, zoals het wel of niet hebben van een overeenkomst, ketencontroles en klanteigendom. “Met een economische analyse raak je het echte klantbelang!”

Het artikel ‘Samenwerkingsovereenkomsten vanuit economisch perspectief’ verscheen in de juni-uitgave van het vakblad am:. Het volledige artikel is hier beneden te lezen. Reacties zijn welkom via silvia@oostdam-partners.nl of via Twitter: @siljans.