Ik wil.. onze leden iets extra’s bieden een nieuw product/dienst lanceren onze naamsbekendheid vergroten

Mooie cijfers voor tv-seizoen SEH College Tour

In een periode waarin de coronapandemie fysieke bijeenkomsten onmogelijk maakte, ontwikkelde Oostdam & Partners voor Erkend Financieel Adviseurs (aangesloten bij SEH) een alternatief om up-to-date te blijven. Een reeks live uitzendingen waarbij actualiteit, vakinhoud en marktontwikkelingen elkaar afwisselen.

Technische uitdaging
Omdat aangesloten adviseurs bij SEH PE-punten konden behalen voor het bekijken van uitzendingen, was goede technische afstemming vereist tussen alle betrokken partijen en platforms. Naast een ticketing-systeem werd er een systematiek ontwikkeld om kijkpercentages te meten en te koppelen aan iedere gebruiker. Dat deel nam Studioweb voor haar rekening. Zij bouwden binnen de website ook een faciliteit om terugkijken (‘video on demand’) mogelijk te maken.

Actueel en relevant
De uitzendingen vonden plaats tussen 25 maart en 1 juli 2021. Presentator Henri Drost ontving een keur aan gasten in de studio van WaltWonderSchmidt en een enkele keer ook vanuit een externe locatie.

Diverse vakspecialisten praatten adviseurs bij over actuele zaken (bv overdrachtsbelasting) of specifieke doelgroepen als starters, ondernemers of senioren. Autoriteiten als Marieke Blom (hoofd Economisch Bureau ING Nederland), Peter Boelhouwer (hoogleraar Housing systems TU Delft) en Michel van den Akker (ceo De Hypotheker) bespraken de gekte op de woningmarkt. Maar ook brancheontwikkelingen rond actief klantbeheer of het gebruik van brondata kwamen voorbij.

Waardering
De deelnemende adviseurs waardeerden de uitzendingen overall met een 8,5. Voor 95% van hen staat het vast: bij een volgende tour doen zij zeker weer mee! Een vergelijkbare waardering was er van de 13 aanbieders in de financiële sector die de uitzendingen mede mogelijk maakten.

Inmiddels staat de teller op ruim 6000 views (and still counting…)

>>> Meer over film en video